paddenstoelen_292x237

Paddestoelen

Champignons zijn paddenstoelen met een ronde witte hoed en een vrij neutrale smaak. De meest bekende is de witte champignon, maar daarnaast zijn tegenwoordig zijn ook de kastanje-, reuzen- grotchampignon en akkerpaddenstoel, portobello en amandelpaddenstoel in de winkels te vinden. De witte champignon is de bekendste eetbare paddenstoel en is er in drie maten: de reuzen-, de middelgrote en de fijne champignon. De witte champignon wordt het hele jaar door in ons eigen land geteeld. Dat gebeurt in speciale ruimten waar met de juiste temperatuur en luchtvochtigheid een optimaal klimaat wordt gecreƫerd. Omdat de champignon voor haar groei geen daglicht nodig heeft en de Nederlandse paddenstoelkweker de ideale groeiomstandigheden schept, is de champignon het hele jaar door verkrijgbaar, ook in glas en blik. Reken bij recepten op circa 65 gram verwerkte voor 100 gram verse champignons.

De B-vitamines zijn goed vertegenwoordigd in de champignon. Dit zijn met name vitamine B2, B3 en folaat (vitamine B11). Deze vitamines zijn belangrijk voor het goed functioneren van ons zenuwstelsel en het vrijmaken van energie in het lichaam. Ze spelen daarmee een belangrijke rol in hoe wij denken en bewegen. Daarnaast is de paddenstoel rijk aan voedingsvezel. Dit is belangrijk voor een gezonde spijsvertering en de opname van voedingsstoffen. Ook is de champignon rijk aan plantaardig eiwit, wat bijdraagt aan gezonde botten en spieren. Kortom, een schat aan voedingsstoffen.
!

Champions los per 100 gram

Wie kent ze niet, gebakken champignons bij de biefstuk, in de omelet of ragout en in sauzen, soepen of salades? Wij Nederlanders eten ruim drie kilo champignons per persoon per jaar. De champignon is daarmee een hele populaire groente in onze keuken. Geen wonder, met champignons zijn de variaties oneindig.
Op voorraad

Champions doos

Wie kent ze niet, gebakken champignons bij de biefstuk, in de omelet of ragout en in sauzen, soepen of salades? Wij Nederlanders eten ruim drie kilo champignons per persoon per jaar. De champignon is daarmee een hele populaire groente in onze keuken. Geen wonder, met champignons zijn de variaties oneindig.
Op voorraad

Kastamje champion los per 100 gram

De kastanje champignon is de lichtbruine variant van de witte champignon. Hij heeft een lichtbeige tot bruine hoed. Naast de witte champignon is het de meest geteelde eetbare paddestoel in Nederland.

Kastanjechampignons hebben een licht nootachtige smaak. De smaak is wat voller dan die van een witte champignon. De kastanjechampignon laat bij braden weinig vocht los.

Op voorraad
kastanje_champignons doos

Kastanje champion doos

De kastanje champignon is de lichtbruine variant van de witte champignon. Hij heeft een lichtbeige tot bruine hoed. Naast de witte champignon is het de meest geteelde eetbare paddestoel in Nederland.

Kastanjechampignons hebben een licht nootachtige smaak. De smaak is wat voller dan die van een witte champignon. De kastanjechampignon laat bij braden weinig vocht los.

Op voorraad

Bospaddestoelen mix

Heerlijke mix van bospaddestoelen.

Op voorraad